Een dag bij ons op school

Christelijke Daltonschool de Zevensprong in Zwolle

Een dag bij ons op school

Bij De Zevensprong leren en spelen we volgens de christelijke waarden. Elke ochtend beginnen we samen de dag. Soms met een mooi verhaal uit de bijbel, soms met een lied en de andere keer met een gesprek over wat er gebeurt in de wereld. 

De uitleg van de lesstof doen wij aan instructietafels. De instructies geven we op drie niveaus en zijn erop gericht dat het kind steeds meer eigenaar wordt van zijn of haar taken. Tijdens de lessen werken we met een stoplichtsysteem. Bij groen mag je op normaal niveau met elkaar praten en overleggen. Rood betekent absolute stilte, de kinderen werken stil en zelfstandig. Oranje betekent dat je op fluistertoon mag overleggen met je maatje of de andere kinderen aan je blok. Indien het kind er alsnog niet uitkomt, legt het zijn dobbelsteen op het vraagteken. Hiermee leren kinderen de vraag te parkeren en verder te gaan met de taken en oefeningen. Na de instructie komt de leraar langs om de kinderen verder te helpen.

‘Bij ons op school heerst rust.’

We sluiten de dag af met de taken op het takenbord. Waar kinderen in het begin nog wat aansporing nodig hebben, zie je al snel dat ze samen hun taken oppakken. Aan het einde van de dag hebben ze de klas binnen vijf minuten opgeruimd en ligt alles klaar voor de volgende schooldag. Daarna sluiten we met elkaar de dag af en is het tijd om naar huis te gaan. 

Delen: