Weer een ronde verder!

Christelijke Daltonschool de Zevensprong in Zwolle

Weer een ronde verder!

Op 18 mei werd de volgende ronde van het voetbaltoernooi voor de groepen 5/6 gehouden. In de vorige rondes waren er twee teams succesvol, waardoor er nu in de regiofinale in Vaassen gespeeld mocht worden. Het beloofde het weer een mooie middag te worden.
Op de velden van S.V. Vaassen, in de stralende zon, werd er gestreden voor een plek in de volgende ronde.
 
Het meisjes team had gelijk een pittige wedstrijd op het programma, want er moest gespeeld worden tegen de tegenstander van de finale in de vorige ronde (toen verloren). Ook nu kwam De Ark snel op voorsprong en bouwde die binnen de kortste keren uit naar 4-0. Maar de meisjes van De Zevensprong lieten het daar niet bij zitten en maakte er een spannende tweede helft van. Snel werd er met een prachtig doelpunt gescoord en dit bleek een voorbode voor een mooie inhaalrace. Uiteindelijk werd er met 4-4 gelijkgespeeld en dit was de basis voor een tweede plaats in dit toernooi. De wedstrijden erna werden namelijk winnend afgesloten en daarmee een plek in de volgende ronde veiliggesteld. 
 
De jongens hadden een kleinere poule, maar daarmee geen makkelijk programma. De eerste wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen (9-1). De tweede wedstrijd was een stuk lastiger. De Montessorischool was een geduchte tegenstander uit de vorige ronde en ook nu weer bleek het een lastige ploeg om te verslaan. De jongens van De Zevensprong kwamen al snel op achterstand, maar deze werd snel weer gelijkgetrokken. Daarna duurde het even voordat de kansen kwamen, maar uiteindelijk wisten de jongens de wedstrijd te winnen met 3-1.
 
Beide ploegen zijn dus door naar de districtsfinale die op 1 juni gehouden zal worden.

23 mei 2022

Delen: